Hyss... Kuuletko kuinka ketunleipä laulaa tuulessa sulosointuja sielullesi. Laskeutuu lempeästi ihollesi, sukeltaen sitten sieluusi valoa loistamaan.

torstai 14. helmikuuta 2013

Hiushuuhde luonnonyrteistä


Olen nyt kaksi kuukautta käyttänyt hiuesten huuhteluaineena luonnonyrteistä ja öljyistä tehtyä uutetta. Ensin alkuun olin hieman skeptinen ja varsinkin kun omaan hieman karheat luonnonkiharat hiukset niin en odottanut itsetehdyltä huuhteelta paljoa. Mutta miten väärässä olinkaan. Kokeilujen ja eri annostelujen kautta vihdoin löysin omille hiuksilleni sopivan ohjeen ja määrän huuhteluun. Eteeriset öljyt voi koittaa oman mieltymyksensä mukaan vaihtaa mieluisiinsa tuoksuihin, mutta kannattaa aina muistaa tarkistaa mitä eteerinen öljy edustaa, että se on myös eduksi juuri sinun hiuksillesi ja hiuspohjallesi. Tässä kuitenkin tämä minun käyttämäni ohje ja oma päänahkani on ainakin tervehtynyt kaupan sulfaatti-tuotteiden lopettamisen jälkeen.

Kamomilla - nokkoshuuhde hiuksille

1/2 l vettä
2 rkl kuivattua nokkosta
(hoitaa hiuspohjaa, poistaa hilsettä, vahvistaa hiesten 
kasvua ja ehkäisee hisuten lähtöä)
1 rkl kuivattuja kamomillan kukkia
 (myös teepussi käy, kirkastaa ja tuo hohdetta hiuksiin)
1 dl omenaviinietikkaa
(kosteuttaa, hoitaa ja estää hilseilyä)
10 - 15 tippaa eteerisiä öljyjä 
(omat suosikit piparminttu, joka viilentää ja rauhoittaa kutinaa sekä
 jasmiini, joka pehmentää sekä lisää elastiisisuutta)

Valmista hauduke nokkosista, kamoomillasta ja vedestä,
 siivilöi (itse käytän kahvinsuodatinpussia) 
ja lisää sitten omenaviinietikka sekä eteeriset öljyt. 
Hauduke valmistetaan niin, että kiehauttaa veden kattilassa
 melkein kiehuvaksi ja nostaa kattilan sitten levyltä.
 Kattilaan lisätään yrtit ja annetaan hautua kansi päällä n. 15-20 minuuttia. 
Purkita valmis seos korkilliseen lasipulloon ja säilytä viileässä.

Itselläni on kylpyhuoneessa kaksi lasipulloa ja tuosta itse seoksesta kaadan toiseen lasipulloon n. desin verran yrttiseosta ja lisään kylmää vettä päälle koko loppupullollisen. Sekoitan hyvin ja valutan hiusten pesun jälkeen koko pullollisen hitaasti sormilla sukien hiusteni läpi. Ja hiuksista tulee mukavan pehmeät, kiiltävät ja helposti kammattavat. Ja mikä tärkeintä, hiukset ja päänahka saavat aimo annoksen luonnon omia hoivaavia ainesosia hyväkseen :)

2 kommenttia:

Hortoilija kirjoitti...

Hei, hiushuuhde on varmasti hyväksi hiuksille, mutta minua askarruttaa, kauanko tuote säilyy esim. jääkaapissa säilytettynä?

Sunshine kirjoitti...

Hei, itse teen tätä huuhdetta aina 1/4 ohjetta kerrallaan ja käytän sen heti suihkun yhteydessä. Huuhde ei säily kuin ehkä seuraavaan päivään, koska siinä on käytetty kasvin osia... itse teen siis kerta-annoksina ja silloin ainetta ei mene hukkaan :)